Cookieregler

Talentpriser 2013

Skuespiller Thue Ersted Rasmussen, "Tartuffe", GrønnegårdsTeatret og "Hovedløs Sommer", Det Kongelige Teater
Thue Ersted Rasmussen er uddannet fra Skuespillerskolen v. Aarhus Teater i 2011. Han har allerede nået at vise flot spændvidde: Først som henført, sødt bekymret og let komisk elsker i "Tartuffe". Siden som den edderspændte, unge psykopat, der med sin livsfarlige charme får både mor og datter på gyngende grund i "Hovedløs Sommer". 
Sårbar dreng og tikkende bombe i ét.

Sanger Thomas Storm, "Cosi fan tutte", Aarhus Sommeropera
Thomas Storm er udgået fra Operaakademiet i 2011. Han gjorde sig i løbet af 2012 flot bemærket i en stribe barytonroller, bl.a. i verdenspremieren på operaen "Orfeus 68" i Holstebro Musikteater - og ikke mindst som en munter Guglielmo i "Cosi fan tutte", der viste at Thomas Storm er en sanger på spring til en stor karriere. Både vokalt og dramatisk.

Dramatiker Ghita Makowska Rasmussen for "Man skulle tro jeg var en anden", FÅR302
Ghita Makowska Rasmussen debuterede på FÅR302 i 2012 med "Man skulle tro jeg var en anden". Teksten var så syret, at man til sidst heller ikke vidste, om man selv var en anden.
Hun blotlagde kærlighedens vildveje i en fræk dialog, der vekslede elegant mellem fiktion og virkelighed. Det hele garneret med vittigt overskud af absurde filmcitater.

Sanger Josephine Andersson, "Askepot", ØresundsOperan
Josephine Andersson er uddannet fra Operaakademiet i 2012. Hun tryllebandt hele salen med sin vidunderlige og yndefulde fortolkning af Rossinis "Askepot" hos ØresundsOperan.
Let og ubesværet flød koloraturerne ud af hende som tindrende stjerner på rad, og med sin usædvanligt smukke stemme og flotte højde sang hun sig lige ind i armene på prinsen og alle os andre.

Koreograf Stephanie Thomasen, "One", Uppercut Danseteater
Stephanie Thomasen er uddannet danser fra The Ailey School i New York. Hun debuterede i år som koreograf med balletten "One". Her viste hun følelser, så vi kunne mærke dem og blev berørt.
Det blev en stærk suite af små sekvenser fra hverdagen, i konstant vekslen mellem det skrøbelige og det brutale - i en begavet blanding af moderne dans og streetdance.

Danser Magnus Christoffersen, "Romeo og Julie", Det Kongelige Teater
Magnus Christoffersen er 3. års aspirant ved Den Kongelige Ballet. Han er bare teenager, og alligevel fik han i "Romeo og Julie" rollen som Munken Lorenzo, der hjælper de unge elskende med at blive hemmeligt gift.
Han udstrålede en indre renhed og havde en imponerende ro i sine fortællende hænder. Og desuden et stærkt ansigt, der spår om fremtidsroller med drama i.

Skuespiller Sofia Saaby Mehlum, "Eksil", Teater Nordkraft
Sofia Saaby Mehlum er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i 2012. Hun viste med sin grænsesøgende Samantha i "Eksil", at hun har skabende fantasi til at bære en hel forestilling.
Teenageseksualitet, oprør og malariamave - hun gik frontalt og følsomt ind i alle faser af den afrikanske undergangsfortælling. Uafrysteligt.

Instruktør Maria Kjærgaard-Sunesen, "Æblet", Mammutteatret
Maria Kjærgaard-Sunesen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2011.
I "Æblet" viste hun et godt fysisk greb om projektforældre, der går amok i børnehaven. 
En legende iscenesættelse, hvor et løssluppent hold skuespillere gled mellem at være børn og voksne. De kunne te sig som rockere på trehjulede cykler eller rotte sig sammen til et kæmpe-mobbemonster.

Scenograf Nathalie Mellbye, "Aenaderne", Københavns Musikteater
Nathalie Mellbye er uddannet fra Statens Teaterskole i 2012. I "Aenaderne" skabte hun en dragende digital parallelverden med internettet som det sted, hvor man kan jagte kærligheden. Portalerne åbnede sig hvide og strømlinede mod uendeligheden, mens chatbeskeder gled henover væggene.
En über-perfekt, kunstig verden, hvor de levende kroppe kom til kort.

Skuespiller Morten Klode, "Skyggen", Teater Bæstet
Morten Klode er uddannet fra Statens Teaterskole i 2011. Med ambitiøs selvstændighed omskabte han H.C. Andersens uhyggelige eventyr "Skyggen" til en dobbeltgænger-monolog til det nystiftede Teater Bæstet.
Han demonstrerede en fantastisk forvandlingsevne, når han på en brøkdel af et sekund skiftede karakter mellem digteren og digterens skygge.

Vinderkriterier

Se kriterierne for at modtage denne pris