Cookieregler

Talentpriser 2007

Rune David Grue
Rune David Grue er uddannet instruktør fra Statens Teaterskole i 2005. Han har med især ”TV2 — teaterkoncert” på Aarhus Teater og ”Som Brødre” på Plan B vist sit åbenbare talent for at skabe visuelt klare sceniske fortællinger og et dynamisk, præcist samspil mellem skuespillerne.

Rikke Lylloff
Rikke Lylloff, uddannet fra Odense Teaters elevskole i 2004, havde den svære rolle som den unge, ikke alt for vakse blondine Honey i Edward Albees moderne klassiker ”Hvem er bange for Virginia Woolf?” Her lykkedes det Rikke Lylloff at få et rigtigt menneske ud af den unge kvinde, der midt i sprittågerne, Beethoven-musik og opkastene får sønderrevet mange af sine illusioner - om magten, æren og ægteskabet! En gennemført præstation på Odense Teater.

Rikke Bilde
Rikke Bilde har været tilknyttet Mungo Park siden hun blev færdig fra Odense Teaters elevskole i 2005. Hun besidder et stærkt karakterkomisk talent, der nåede sit foreløbige højdepunkt i Mungo Parks "Den allersidste dans". Her spillede hun dels en missende og let grimasserende gammel kone, dels en solidt jysk og jordbunden bedstemor med stolpestive ben. Morsomt, solidarisk og bevægende.

Malin Brolin-Tani
En helt selvfølgelig talentpris til den 26-årige Malin Brolin-Tani, der tog springet næsten direkte fra Odense Teaters elevskole, hvor hun fik afgang i 2006, først til en meget rost debut som Ofelia i ”Hamlet” ved åbningen af Gladsaxe Ny Teater, og dernæst direkte videre til rollen som Anja i ”Kirsebærhaven” på Det Kgl. Teater. I begge tilfælde med et kernesundt, levende og stilsikkert spil.

Christina L. Olsen
Christina L. Olsen, uddannet fra Den Kongelige Ballets elevskole i 2003 og ansat i korpset i 2003, var bedårende og fnuglet svævende i titelrollen i Bournonvilles ”Sylfiden”. Med en underfuld sødme, lysende langt ud over rampen, og øjne, der spillede af både skælmeri og smerte, havde hun et overrumplende sikkert greb om både det tekniske udtryk og rollens mange mimiske nuancer.

Astrid Lynge Ottosen
Astrid Lynge Ottosen, uddannet fra Statens Teaterskole i 2001, har skabt en imponerende scenografi til musicalen ”Evita” på Aalborg Teaters store scene.  Med enkle og hamrende præcise rumlige indramninger tegnes stjernens vej fra fattig landsbypige til toppolitiker på Europas bonede gulve. Det var en visuel dans med klare rammer og imponerende lyssætning.

Andreas Garfield
Det er sjældent, at en person under uddannelse for længst har bevist, at han er dybt professionel. Men Andreas Garfield er en af disse sjældenheder: Han afslutter først sin uddannelse på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater til sommer, men i de seneste syv år har han stået bag mere end 10 professionelle forestillinger. I dette forår har hans ”Hjem kære hjem” markeret sig stærkt som en nuanceret, sikker og dybt anfægtende fortælling om krigens pris.

Andrea Pellegrini
Andrea Pellegrini afsluttede sin uddannelse på Operaakademiet i 2006 og debuterede i efteråret på Den Jyske Opera som Cherubino i ”Figaros Bryllup”. Men allerede inden da har hun placeret sig som en glimrende oratorie- og koncertsanger. I ”Figaros Bryllup” så vi hende udfolde al sin charme og karisma og - ikke mindst - sin prægtige, glødende og smidige altstemme.

Anders Lundorph
Anders Lundorph, uddannet som instruktør fra Rose Bruford College of Speech and Drama i London i 2004, viste med iscenesættelsen af incetsstykket ”Kopftot — et flugtforsøg” på Café Teatret, at han allerede behersker det fortættede, ordknappe, klaustrofobiske, introverte - og dermed vanskelige drama. På Café Teatret forløstes teksten af tre fremragende skuespillere i en tilbageholdt og virkningsfuld stil, der vidnede om en instruktør med styr på tingene.

Anders Juul
Anders Juul, uddannet på Aarhus Teater i 2005, viste stor spændvidde i denne sæson med hovedroller som Mozart i "Amadeus" og nynazisten Søren i "Tal, det er så mørkt", begge på Aalborg Teater. Som Mozart en drengekåd elsker af livet og kvinderne, som Søren en hadefuld, selvforagtende og bange knægt. To svære roller, spillet med overbevisende og selvfølgeligt talent.