Cookieregler

Talentpriser 2005

Lotte Bergstrøm
I Nikoline Werdelins ”Marta’s Tema” på Aveny-T er det Lotte Bergstrøms tavse stuepige, der lægger navn til dramaet. Denne Marta skaber Lotte Bergstrøm med stor indlevelse, bøjet nakke og nervøse tics. Endnu en troværdig og gennemført præstation, der lover godt for Lotte Bergstrøms fremtid på de danske scener.

Peter Pilegaard
Skuespilleren Peter Pilegaard, uddannet fra Odense Teaters elevskole i 2000, viser som tjeneren i Det Ny Teaters ”Beauty and the Beast”, at han er et ungt multitalent, der både kan danse, synge og skabe en overbevisende figur. Hans gummikrop og imponerende sans for kropskomik og fysisk udfoldelse er en sjælden og særdeles fornøjelig oplevelse på en dansk teaterscene.

Olaf Højgaard
Skuespilleren Olaf Højgaard, uddannet på Århus Teaters elevskole i 2002, har i flere meget forskellige forestillinger vist, at han gemmer på noget farligt, noget eksplosivt. Der er fuld knald på hans kropssprog, og på scenen nærmest suger han opmærksomheden til sig. Med de rette instruktører til at styre ham, kan dansk teater bare vente sig!

Lenemarie Olsen
Dramatikeren Lenemarie Olsen, der blev færdig med dramatikeruddannelsen i Århus i 2001, viser et sjældent og specielt talent for det myrekrybende gys. Det har vi oplevet flere gange, blandt andet i Radioteatrets ”Raststelle” og senest på Kaleidoskop med gyseren ”Camping”. Her væltede skeletterne op af den jyske muld sammen med en bunke slagkraftige og komiske replikker til publikums udelte fornøjelse.

Lars Topp Thomsen
Skuespilleren Lars Topp Thomsen, uddannet på Statens Teaterskole i 2001, viste i Aalborg Teaters intimteaterforestilling, ”Jomfru Ane Gade”, at han mestrer den svære kunst at spille en fyr på sin egen alder så overbevisende i krop, sprog og mimik, at vi troede på hver en centimeter af ham. Den præstation afslørede et talent, der lover særdeles godt for fremtiden.

Laura Ljungdalh
Laura Ljungdalh viser et sjældent ægte scenisk nærvær, der spænder fra sprød sårbarhed til jordnær humor, og som brænder igennem i de to klart tegnede roller, hun spillede i ”De Dødes Rige” på Århus Teater.

Cecilie Lassen
At Cecilie Lassen er en forførende udtryksfuld danser, viste hun første gang som en storøjet, livsglad Olga i ”Onegin”. I denne sæson har hun givet den som alt fra dulle på eventyr i ”Fancy Free” til dirrende, hovedkulds forelsket pige i Louise Midjords duet på Kastellet. Hun kan være dårende poetisk med sine bløde, smygende linjer, men er tillige i besiddelse af en livfuld attak.

Kasper Le Fevre
Musicalen ”Grease” imponerede alle med en besætning, der struttede af unge, nye danske musical-kræfter. Én af dem, der var med til at løfte og bære, var Kasper Le Fevre, der er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2003. Han har stemme, udstråling og masser af musikalsk og scenisk energi.

Maria Keohane
Den svensk-danske sopran Maria Keohane får en talentpris for sin spruttende vitalitet i Händel-operaen ”Rinaldo” på Den Fynske Opera kort før jul. En flot og fascinerende, ny ung sopran.

Jonatan Spang
For et par år siden vandt Jonatan Spang Danmarksmesterskabet i stand-up. Men i Århus Teaters opsætning af Charles Dickens' ”Store forventninger” viste han, at talentet rækker langt videre. Han løste den store rolle som smedelærlingen Pip med udsøgt talent for at skildre ungdommelig uskyld og de mange muligheder, hans korte ophold på livets lykkevej giver ham.