Cookieregler

Talentpriser 2004

Maria Rossing, "Kasimir og Karoline" og "Parasitterne", Det Kgl. Teater
Har man været så heldig at opleve Maria Rossing i ”Parasitterne” eller ”Kasimir og Karoline” på Det Kgl. Teater, står det klart: Der er krummer, komik og kvindelig kernekraft i hende. Den ene gang robust blondine med ukuelig popo - troskyldig trods alt. Den anden gang hårdtpumpet teenagemor, tunet til en ørefræsende disko-tur i Ishøj og omegn. Det lover mer’ end godt.

Charlotte Guldberg i ”The Sound of Music”, Det Ny Teater
Charlotte Guldberg er prikken over det berømte "i" som Maria i musicalen "The Sound of Music" på Det Ny Teater. Her viser hun, at hun foruden at kunne synge også ejer den sjældne kombination af uskyld og moden overvejelse, der netop er nødvendig for at løfte Maria, dette lille Guds ord fra landet, op over det banale. Det blev en debut af de sjældne.

Elisabeth Jansson i ”Figaros Bryllup” og ”En skærsommernatsdrøm”, Det Kgl. Teater
Elisabeth Jansson er - heldigvis - et af mange svenske sangtalenter, der har valgt at få stemmen skolet i Danmark. Hendes sexede mezzosopran har vi jublet over, både i Mozarts ”Figaros Bryllup” og i Brittens ”En skærsommernatsdrøm” på Det Kgl. Teater.

Elisabeth Linton i "Eugen Onegin", Den Jyske Opera
Man skal kunne LYTTE for at blive en god opera-instruktør. Det viser Elisabeth Linton, at hun kan med sin ”Eugen Onegin” på Den Jyske Opera. Partituret får hende til at blomstre med sceniske ideer. Og på Det Kgl. Teater har hun netop udfoldet sig med den nye danske opera ”Under himlen”.

Paw Henriksen i ”Tommy”, CaféTeatret og ”Plasticin”, Mammutteatret
Paw Henriksen demonstrerer i flere roller i denne sæson sin særlige, rå uskyldighed. Både som provinsknægten, der i Thor Bjørn Krebs' ”Tommy” på CaféTeatret hvirvles ind i krigen i Bosnien og som den russiske gadedreng i Mammutteatrets ”Plasticin”.

Yao Wei i "Nøddeknækkeren" og "Octet", Den Kgl. Ballet
Som prinsessen i "Nøddeknækkeren" og i Peter Martins ballet, "Octet", begge her på Det Kgl. Teater, så vi i efteråret de første tegn på en formidabel solodanserinde. Allerede nu ejer Yao Wei sikker teknik, ubesværet ynde og glimt af den stjernekvalitet og selvfølgelighed, der i løbet af få år vil kunne forvandle hende til en ægte ballerina.