Cookieregler

Talentpriser 2003

Michael Lindberg
Han er endnu ikke færdig uddannet fra Operaakademiet, men Michael Lindberg har allerede demonstreret sit store talent i det lyriske baryton-fag. Allerede ved sin debutkoncert gjorde han sig bemærket ved ikke alene at have en meget smuk stemme, men også ved at være sanger med stor sans for at fortælle musikken. Både sin stemme og sit dramatiske talent gør Michael Lindberg netop nu flot brug af - som desperat, ung kunstner i John Frandsens nye opera "I-K-O-N" på Det Kgl. Teater.

Laura Bro
En imponerende teenageagtig blanding af enfold og hengivenhed — det viste Laura Bro i sin hovedrolledebut som Hedvig i ”Vildanden” på Det Danske Teater. Men Laura Bro kan meget mere end at være renfærdig og rørende, hun kan også være rasende morsom. Hun var det i ”1001 nat NU” på Betty Nansen Teatret i vinter og er det for fuld udblæsning netop nu i ”At dø eller ikke at dø” på Østre Gasværk Teater.

Kristoffer Sakurai
22-årige Kristoffer Sakurai markerer sig stadigt stærkere som én af Den Kgl. Ballets mest lovende unge dansere. I sine første fire år har han allerede danset en lang række solistroller i de store, klassiske balletter, i denne sæson bl.a. Prins Paris i ”Romeo og Julie”, ligesom han var en stærkt dansende Nick i teaterchef Lars Kaalunds ballet ”Who’s afraid of Virginia Woolf?” sidste sommer på Landbohøjskolen. Kristoffer Sakurai er en alsidig danser, der stilles store forventninger til.

Lai Yde Holgaard
Lai Yde Holgaard beviste allerede i sin afgangsforestilling fra Statens Teaterskole, at han ejer et sjældent og overbevisende talent for at fylde en scene med energi. Hans fysiske udstråling og hans vitale råstyrke rummer en kerne af noget eksplosivt og livsfarligt bag den charmerende fremtoning.

Thomas Levin
Thomas Levin har i de senere år, blandt andet sammen med Teater Grob, vist, at han mestrer både det machoagtige og det sårbare. Hvad enten han er Pelsjæger i Kanonhallen sidste sæson eller nørdet studerende på CaféTeatret i denne, så overbeviser og interesserer han altid med sine figurer. Det er et stort, alsidigt og interessant, ungt talent, der her er på spil.

Maria Rich
Maria Rich blev sidste år hyldet på filmfestivalen i Berlin som et stort talent på grund af filmen ”Små ulykker”. Reumert juryen har haft øjnene rettet mod hendes hudløst gribende spil på Kaleidoskop Teatret i ”Kærlighedsbarnet Ifigenia”, Vivian Nielsens gendigtning af det klassiske drama om Agamemnon, der ofrer sin datter for at få vind i sejlene. Hermed belønnes Maria Rich for sit skuespillertalent på den levende scene.