Cookieregler

Reumertsaloner åbner for debat

16.06.2014

Åbning af de Nordiske Scenekunstdage: The performing arts facing Globalization, Digitalization and Co-creation & Årets nominerede instruktører 2014

To Reumertsaloner åbner for debat om scenekunsten under CPH Stage i denne uge.

Åbning af de Nordiske Scenekunstdage - The performing arts facing Globalization, Digitalization and Co-creation

Onsdag d. 18. juni danner Republique rammen for en Reumert-salon om de udfordringer og muligheder, der ligger i globalisering og digitalisering. Mød fem spændende forskere og scenekunstnere, der giver et indblik i den nye realitet, som scenekunsten står midt i.

Debatten styres af teaterredaktør på Politiken og medlem af Reumert-juryen, Monna Dithmer, med et panel bestående af filosof og instruktør Alexandros Mistriotis, sceneinstruktør og formand for projektstøtteudvalget for scenekunst Ditte Maria Bjerg, lektor i dans Christopher Engdahl, seismonaut Christian Schwartz Lausten og Christian Have fra Have Kommunikation.

Årets nominerede instruktører

Torsdag den 19. juni danner Det Kongelige Teater rammen for en Reumert-salon om årets Reumertnominerede instruktører: Madeleine Røn Juul for Fruentimmerskolen på Grønnegårds Teatret, Jeg hedder Bente på Teatret ved Sorte Hest og Hotel Nelson på Teater Grob, Petrea Søe for Manden uden fortid på Teater Møllen og Odense Teater og Morten Kirkeskov for Indenfor murene på Aalborg Teater.
Debatten foregår i Gamle Scenes balkonfoyer og styres af Jyllands-Postens teateranmelder og Reumert-jurymedlem Henrik Lyding og Berlingskes teaterredaktør og Reumert-jurymedlem Jakob Steen Olsen. Salonen vil være en samtale om de konkrete projekter, som scenograferne er nomineret for, og herefter følger mere generelle spørgsmål fra moderatorerne og publikum.
Arrangementet er gratis.

Om Reumert-salonerne

Reumert-saloner er en del af Bikubenfondens ønske om at få Årets Reumert til at leve hele året.  Målet er at skabe debat om scenekunstens betydning og at tiltrække både fagfolk og et bredere teaterinteresseret publikum. Reumert-salonerne fokuserer på at skabe en aktuel og samfundsrelevant teaterdebat og finder sted over hele landet.

 

Reumert-saloner

Åbning af de Nordiske Scenekunstdage
Sted: Republique, Østerfælled Torv 37, 2100 København
Tid: Onsdag den 18. juni kl. 16.00

Tilmelding: www.nordicperformingartsdays.dk

Årets nominerede instruktører
Sted: Det Kongelige Teater, Kongens Nytorv, 1017 København K – på Gamle Scene
Tid: Torsdag den 19. juni kl. 17.00

Det er gratis at deltage i debatarrangementerne.