Cookieregler

Reumertsalon – Virkelighed/Krop/ Uvirkelighed

22.02.2017

Virkelighed/Krop/Uvirkelighed

I anledningen af Corpus' Interpassivites, som er skabt i tæt samarbejde med billedkunstner Jesper Just, inviterer Corpus og Eventministeriet i samarbejde med Bikubenfonden til Reumertsalonen Virkelighed/Krop/Uvirkelighed den 10. marts kl. 16.30-18.30.

Hvad sker der med kroppen, hvis den digitale verden bliver mere virkelig for dig end virkeligheden selv? Hvad sker der med din identitet, dit følelsesliv, dine menneskelige relationer og sociale færdigheder? Hvad er egentlig forskellen på virkelighed og virtualitet i nutidens samfund, når alting gengives i den virtuelle verden?

Reumertsalonen Virkelighed/Krop/Uvirkelighed tager afsæt i Interpassivities – en aktuel ballet-performance skabt af Jesper Just og Corpus. Forestillingen undersøger grænserne og hierarkierne mellem det virtuelle og virkelige i nutidens samfund – grænser og hierarkier, som normalt tages for givet i vores samfund. Gennem medierede gentagelser af virkeligheden opfører og udstiller balletten forskellige udviklinger inden for rum, arbejdskraft, kommunikation og erkendelse, som vor tids teknologi og samfund har gjort mulige.

Reumertsalonen vil diskutere, om vi som samfund overhovedet behøver at sondre mellem det virtuelle og det virkelige, når nu vores hjerne tydeligvis godt kan lide den sammensmeltning, vi har gennem de sociale medier og nettet. Og om vi risikerer, at den totale sammensmeltning af virkelighed og virtuel verden fratager os evnen til at registrere vores omverden og vores medmennesker.

Moderator
Henning Sprogøe - Skuespiller og tidl. prorektor og uddannelsesleder på Den Danske Scenekunstskole og medlem af Reumert-juryen

Panel 
Michael Bang Christoffersen – Overinspektør Kunstmuseet Heart
Jesper Just – Billedkunstner
Morten Munthe Fenger - Psykolog og forsker i internetbaseret behandling og forfatter til bogen Når mobilen tager magten
Tine Fisher - direktør CPH D.O.X

Deltag i Reumertsalon

Hvor: Kompagniet Corpus, Det Kongelige Teater, Tordenskjoldsgade 8, B-salen 

Hvornår: Den 10. marts 2917 kl. 16.30-18.30

Hvordan: Det er gratis at deltage, men tilmelding nødvendig. Book din billet til debatten her