Cookieregler

Reumert-salon: Nytter politisk kunst?

12.02.2016

Kunstkollektivet FAMILIEN er flyttet ind i højhuset i Urbanplanen for at skabe borgerinddragende kunst, der portrætterer en landsby på højkant, hvor mennesker med lave indkomster bor i gamle plejehjemsboliger med gratis telefoni mellem lejlighederne og fælles køkken og tv-stue.

Et nedrivningstruet højhus, hvor betonen smuldrer og altanerne blive holdt oppe af midlertidige bjælker. FAMILIEN skaber politisk kunst sammen med beboerne og stiller spørgsmål om husets fremtid og om hvem, der skal være plads til i København. Men nytter det overhovedet? Kan politisk kunst ændre noget for beboerne, for publikum og for de ansvarlige politikere?

Moderator:
Rie Hammer - Redaktør for Teater 1 og medlem af Årets Reumert Jury

Panel:
Lene Skytt - Instruktør og medlem af Kunstkollektivet FAMILIEN
Niels Bjørn - Urbanist ph.d., Arkitekt & filminstruktør, formand for tænketanken URBAN
Torben Joensen - Beboerformand for Højhuset
Kenneth Balfelt - Billedkunstner

Om FAMILIEN:
Kunstkollektivet FAMILIEN debuterede på de københavnske scener i marts 2014 med forestillingen HANKØN, som blev startskuddet for deres undersøgelse af det moderne danske fællesskab. I sæsonen 2015/2016 arbejder de med interaktive forestillinger. I december kiggede de på nye fællesskaber, traditioner og familiestrukturer omkring julen som institution under opbygning med forestillingen HYG!. I foråret 2016 kigger de bl.a. på et fællesskab under afvikling på Peder Lykke Centret med forestillingen En Landsby på Højkant.

Læs mere om FAMILIEN her.

 

 

Deltag i Reumert-salon

Hvornår: Torsdag den 3. marts kl 17.00-18.30

Salonen finder sted forud for forestillingen "En Landsby på Højkant" som spiller i Højhuset samme aften kl. 19.00 og i perioden 1.-10. marts 2016 og igen under Golden Days Festival 2016 den 15.-24. september.

Hvor: Fælleslokalerne i Højhuset, Peder Lykkes Vej 61, 2300 København S.

Hvordan: Salonen er gratis, men tilmelding er nødvendig via billet@familien.nu. Billet til forestillingen efter salonen kan købes på teaterbilletter.dk