Cookieregler

Hvor går humoren hen? Og hvor langt kan den gå?

08.09.2016

'Den Danske Borgerkrig 2018-24' og det moderne morskabsteater

Moderator:
Helle Solvang - Vært, Sproglaboratoriet på P1

Panel:
Mette Wolf - Direktør, Nørrebro Teater
Ditte Hansen - Skuespiller
Kaspar Colling Nielsen - Forfatter

I 2013 udkom Kaspar Colling Nielsens anmelderroste samtidsroman Den Danske Borgerkrig 2018-24. En satirisk og fabulerende historisk fremskrivning af, hvad der kan ske, når demokratiet smuldrer og mennesket mister troen på kærligheden og fællesskabet.

Nu har Nørrebro Teater som moderne morskabsteater sat sig for at dramatisere Kaspar Colling Nielsens rablende humoristiske fremtidsfabel. Ganske som i romanen er året 2018. Danmark er i borgerkrig. Folket har fået nok af finanskrise og brudte valgløfter, og ved frontlinjen på Dronning Louises Bro er Henry og hans livs kærlighed Leonora klar til kamp. 450 år senere møder vi Henry igen. Han og hunden Geoff lever et evigt ubekymret liv godt hjulpet på vej af et avanceret stamcelleprogram, som ikke bare holder mennesker i live, men også giver deres kæledyr menneskelige egenskaber. Trods uendelig rigdom og luksus slipper Henry dog ikke for at gøre op med fortiden.

Men hvor realistisk er det egentlig, at der bliver borgerkrig i Danmark om to år? Hvor realistisk er det, at avanceret stamcelleforskning kan opfylde drømmen om evigt liv? Og hvor kommer det moderne morskabsteater ind i billedet?

For Nørrebro Teaters direktør Mette Wolf er det magtpåliggende, at morskaben har mening, at morskaben står på skuldrene af alvoren, at morskaben kan udfordre os som mennesker. Men hvor langt kan humoren gå? Og hvor er humoren på vej hen? Hvis satiriske medier som Den Korte Radioavis kan få indflydelse på, hvordan danskerne sætter deres kryds ved næste valg, kan morskabsteatret så tilsvarende sætte en ny dagsorden for komplicerede samfundsmæssige temaer?

Reumert-salonen realiseres i et samarbejde med Nørrebro Teater.

Deltag i Reumert-salon

Hvor: Foyeren på Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3,
2200 København N

Hvornår: 28. september kl. 17.00-18.30.
Dørene åbner kl. 16.30.

Hvordan: Det er gratis at deltage i Reumert-salonen, tilmelding er dog nødvendig på kl@bikubenfonden.dk.
Debatten er åben for alle.