Cookieregler

Tanker før en Reumert-salon

Gregers Dirckinck-Holmfeld er moderator for en Reumert-salon på Aalborg Teater fredag den 28. februar.

Som teateranmelder gør man sig umage for at være ordentlig forberedt på de stykker, man skal se. Ikke fordi det altid er livsvigtigt. Forleden anmeldte jeg ’Den grønne Elevator’ i Glassalen i Tivoli. Det var lige på. Man behøver ikke studere stykkets manuskript for at forstå, at Tommy Kenter kravler op i gardinerne, fordi han spiller en mand, der er sanseløst beruset.

Nu skal jeg både anmelde og stå for en Reumert-salon i Aalborg i forbindelse med premieren på ’Vinterrejse’. Det er en helt anden historie. Den giver noget at spekulere over og forberede sig på.

Premieren er 27. februar. Der er Reumert-salon efter forestillingen 28. februar, hvor publikum møder skuespilleren Solbjørg Højfeldt og sangeren Jacob Bloch, som begge medvirker i forestillingen, Jacob Schokking, der har instrueret den, og Gerd Sørensen, som har skrevet musik til den. Skrevet musik til den? Jamen det er jo Schuberts ’Winterreise’, der har været den berømte østrigske dramatiker Elfriede Jelineks inspiration til stykket! Og Jacob Bloch, der medvirker i Aalborg, er netop ekspert i at synge de sange. Det er vel derfor, han er med. Så hvad er meningen? Altså med, at Gerd Sørensen, DR-symfoniorkestrets solojanitchar, har skrevet ny musik til ’Vinterrejse’?

Det bliver ikke nemmere, hvis man læser Elfriede Jelineks manuskript. Jeg læser det på tysk for at være ordentlig forberedt. Det er på 80 sider. En afhandling. Som et testamente. Uden dialog eller replikker!

Såh – teater?

Ja, mon ikke. Ellers ville det i denne sæson fremstormende Aalborg Teater vel næppe spille det.

Forestillingen på Aalborg Teater giver forhåbentlig svar på de spørgsmål, man forud stiller sig. Hvis ikke, spørger vi videre under Reumert-salonen efter forestillingen den 28.2, hvor vi skal tale om scenekunstens fornyelse og tilgængelighed. Salonen har fået overskriften ’Teater for alle?’

Gregers Dirckinck-Holmfeld
www.gregersDH.dk

Gregers Dirckinck-Holmfeld

Gregers Dirckinck-Holmfeld er medlem af Reumert-juryen og anmelder på www.gregersDH.dk

Reumert-salon

Sted:
Aalborg Teater, Jernbanegade 11, 9000 Aalborg – på Lille Scene

Tid:
Fredag den 28. februar kl.21.00 ’Vinterrejse’ har premiere torsdag den 27. februar kl. 19.30

Pris:
Det er gratis at deltage i debatarrangementet. Adgangsbillet kan hentes her