Cookieregler

Offentliggørelse af Årets Reumert-nominerede 25. april

20.04.2017

Vil du vide, hvem der er nomineret til Årets Reumert 2017? Så hold øje med Facebook og Twitter tirsdag den 25. april fra kl. 12. Her vil årets nominerede blive offentliggjort løbende direkte fra Reumert-juryens nomineringsmøde.

Når Reumert-juryen mødes den 25. april udpeger de, hvilke personer og forestillinger der skal nomineres til Årets Reumert 2017. Navne og titler vil løbende blive offentliggjort på hhv. Twitter, @bikubenfonden og www.facebook.com/aaretsreumert.

Der uddeles i år priser inden for 16 kategorier med tre nominerede personer eller forestillinger inden for hver kategori. Desuden uddeles en Årets Hæderspris og 8 Talentpriser.

Priskategorier Årets Reumert 2017

Årets Kvindelige Hovedrolle
Årets Mandlige Hovedrolle
Årets Kvindelige Ensemblerolle
Årets Mandlige Ensemblerolle
Årets Danser
Årets Sanger
Årets Instruktør
Årets Scenedesign
Årets Dramatiker
Årets Børne-/ Ungdomsforestilling
Årets Musical og Musikteater
Årets Opera
Årets Danseforestilling
Årets Teaterforestilling
Årets Performance
Årets Særpris
Årets Talenter 8 stk.
Årets Hæderspris

Årets Reumert 2017 i Skuespilhuset

Årets Reumert showet vil i år foregå i Skuespilhuset lørdag den 10. juni, hvor prismodtagerne offentliggøres og hyldes af branchen. Dog vil Årets Talenter allerede blive offentliggjort i tiden inden prisuddelingen. Der er ikke billetsalg til showet i Skuespilhuset, men det er muligt at følge prisuddelingen via livestreaming på www.facebook.com/aaretsreumert. Her og på aaretsreumert.dk vil der desuden blive uploadet masser af stjernestunder fra aftenen i dagene efter prisuddelingen.

Fokus på scenekunsten

Hvert år sætter Bikubenfonden fokus på årets tendenser og hylder de ekstraordinære præstationer inden for dansk scenekunst med Årets Reumert. Bikubenfonden har et nært samarbejde med CPH:STAGE-festivalen, der samler publikum og branche i København til fejring af scenekunsten i dagene 31. maj -11. juni. På festivalen kan man opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative scener og i det offentlige rum.

Ud over selve Reumert-showet arrangerer Bikubenfonden i løbet af året en række Reumert-saloner, hvor forskellige temaer inden for scenekunsten tages op til debat.

Juryen

Juryen, der nominerer og udpeger modtagerne af Årets Reumert-priserne, består af 15 kompetente personer med stor indsigt i den levende scenekunst. Det er fremtrædende danske teaterkritikere, kulturjournalister og markante kulturpersonligheder inden for branchen, der i fællesskab finder frem til nominerede og vindere.

Se hvem juryen består af her