Cookieregler

Mit liv som træ – en Reumert-drøm

11.06.2014

Stine Stengade, Kirsten Olesen, Tammi Øst, Jens Jørn Spottag og Maria Lucia Heiberg er at finde i den perlerække af navne, som publikum kan glæde sig til at opleve på scenen ved dette års version af Årets Reumert. For første gang nogensinde gennemføres prisuddelingen nemlig som en særforestilling – skabt af Minna Johannesson, der sidste år blev kåret til Årets Instruktør.

I år bliver Årets Reumert noget helt særligt. For første gang i den prestigefyldte prisuddelings historie gennemføres den nemlig som en særforestilling. Kortene bliver holdt tæt ind til kroppen, og de nærmere detaljer om forestillingens indhold vil blive holdt hemmelige helt ind til den 22. juni, hvor den opføres for første og eneste gang.

Bikubenfonden kan i år og fremadrettet præsentere Årets Reumert i et helt nyt format, hvor prisuddelingen gennemføres som en særforestilling skabt af et af landets førende kreative kræfter. I år er det sidste års vinder i kategorien Årets Instruktør, Minna Johannesson, som står for aftenen og instruerer forestillingen, der har fået navnet Mit liv som træ – en Reumert-drøm.

Forestillingen foregår i et midsommerunivers med alt, hvad det indebærer af sære væsner, lidenskab og magisk stemning. Publikum kommer til at møde en lang række kunstnere fra alle forgreninger af scenekunsten, der befolker de danske scener landet over.

En perlerække af navne fra scenekunsten medvirker

Johannesson har i de seneste måneder været travlt beskæftiget med at caste en perlerække af navne fra scenekunsten til forestillingen, og nu kan sløret løftes for brøkdel af dem.

Stine Stengade, Kirsten Olesen og Meike Bahnsen vil som en del af forestillingen optræde sammen. Desuden kan publikum – og seerne på DR K – se frem til at opleve Tammi Øst, Jens Jørn Spottag, Maria Lucia Heiberg og en lang række andre navne på Det Kongelige Teaters Store Scene, hvor Årets Reumert afholdes den 22. juni.

”En nervepirrende og lille smule sindssyg opgave”

Foruden Minna Johannesson på instruktørposten, er Johanne Eggert forestillingens scenograf, Henrik Szklany er dramatiker, og Joakim Pedersen er forestillingens kapelmester.

Johannesson udtaler:

 - Når man bliver stillet over for sådan en opgave – at genopfinde Reumert-showet – bliver man jo både enormt beæret og enormt bange. Det er fantastisk at få frie tøjler til at digte en helt ny genre samtidig med, at det er en meget nervepirrende og en lille smule sindssyg opgave at gå til. Fordi man vil så meget. Vi vil selvfølgelig bibeholde den fest, hvor vi hylder branchen, men samtidig bliver vi også nødt til at se på os selv med en vis selvironi.

Der uddeles i år priser i 16 forskellige kategorier samt 10 talentpriser.
 

Talentprismodtagerne 2014

Lise Davidsen, sopran, uddannet fra Operaakademiet i København i foråret 2014. Har medvirket i Flagermusen og Otello på Det Kgl. Teater.

Benita Bünger, balletdanser, uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 aspirant ved Den Kongelige Ballet og i 2012 ansat som korpsdanser. Har bl.a. medvirket i Nøddeknækkeren, Det forsømte forår og Come Fly Away.

Benjamin Stender, skuespiller, uddannet på The European Academy of Dramatic Arts i Rom i 2012. Har medvirket i Woman In Black for That Theatre Company, der spiller engelsksproget teater i Danmark.

Rasmus Ask, instruktør på Gammeljomfruen og tyven på Det Kongelige Teater. Desuden kunstnerisk leder af teatret Momentums VOL 7 i Odense.

David Price, danser, uddannet fra Skolen for Moderne Dans (Statens Scenekunstskole) i København i 2011. Har medvirket i Viva Vive for Black Box Dance Company.

Kirstine K. Høgsbro, dramatiker bag Lugter det lidt af lykke?. Uddannet psykolog og yogalærer. Desuden dramatikeren bag Hvor er du egentlig grim, når du er liderlig.

Patrick Terndrup, performer, uddannet på Det Danske Musicalakademi i 2012. Har medvirket i Young Frankenstein på Fredericia Teater og er aktuel i Fredericia Teaters opsætning af Den Lille Havfrue.

Esben Smed, skuespiller, uddannet på Statens Scenekunstskole i 2013. Har medvirket i Liberty på Teater Nordkraft og spiller med i Woyzeck på Det Kongelige Teater.

Asbjørn Krogh Nissen, skuespiller, uddannet på Statens Scenekunstskole i 2012. Har medvirket i Hærværk og Onde ånder på Det Kongelige Teater.

Sophie Zinckernagel, skuespiller, uddannet fra Skuespillerskolen i Odense i 2013. Har medvirket i Bye, Bye, Yue, Yue på Teater Katapult.