Cookieregler

Me Lunds anbefalinger til festivalen

04.06.2013

Reumert-jurymedlem Me Lund kommer her med sine anbefalinger til CPH STAGE - Københavns nye teaterfestival, der byder på forestillinger, readings, fester og meget andet i perioden 5. - 16. juni.

Hvilken forestilling vil jeg gense, og hvorfor:
Jeg vil gerne gense BaggårdTeatret/Mungo Parks Opsang, fordi den både er vildt veloplagt og skarp på et emne, man som forælder har brug for at blive holdt fast på: Hvor er nord og syd egentlig på det moralske kompas, når man skal vise sine børn vej i en verden fuld af svære valg og fede fristelser? Måske skulle man denne gang medbringe en teenager?

Hvis du kun skal se én forestilling under festivalen:
Team Teatrets Gorilla skal man simpelthen se. Det er et superskarpt billede på det konsulentstyrede arbejdsmarked, der får det mest primitive frem i mennesket. Teksten er allerede på vej til New York. Desværre opføres den kun én gang under CPH:STAGE.

Hvor skal du starte? – hvis du ikke har været i teatret før?
Start fra en ende af. Alt teater kan ses af den forudsætningsløse, hvis du er åben nok.

Festivalens Overraskelse:
Jeg tror, Kirstine K. Høgsbros Lugter det lidt af lykke? kunne være festivalens overraskelse. Det er en satirisk monolog om vores hysteriske jagt på lykke, skrevet af en dramatikerspire, som tidligere har vist, at hun ikke bare kan forme replikker, men også kan tænke sig om og aflæse tegn i tiden. Det kunne man f.eks. se af Hvor er du egentlig grim, når du er liderlig, som spiller på Aveny-T, der er del af Åbne Scener Frederiksberg

Ung og på Uni:
Tjek ind på readings på Husets Teaters Festival for ny europæisk dramatik. Udblik og indblik på én gang - hvad mere kan man ønske sig?

”Teater, nej det er sgu ikke lige mig”
Planlæg den tur på Bakken eller i Nyhavn, der virkelig er noget for dig. Teater skal man se af lyst og nysgerrighed, ikke af tvang. Men hvis det øsregner, og du pludselig får lyst til at sidde indenfor med nogle andre, der taler om andet end det sædvanlige, så prøv Gud taler ud på Husets Teater.

Det grå guld på tur
Det grå guld har givetvis set adskillige af forestillingerne i forvejen, så prøv at kigge inden for på Grønnegårds Teatret og se en åben prøve på Fruentimmerskolen, f.eks. 10/6. Da teksten stiller store krav til skuespillerne, både psykologisk og teknisk, kan det ikke undgå at blive interessant med dette hold. Efter en god frokost og en lille morfar i en park, vil det være oplagt med diskussion på Får302 om kunsten, virkeligheden og samfundet.

"Yes, det er festival, og vi har skaffet babysitter": 
I den situation må det være Teater V's Sketch Sjov Live, der skal afprøves. Det plejer at være sjovt, skarpt og et velgørende uprætentiøst alternativ til Cirkusrevyens store lattermaskineri.

”Jamen, jeg HAR da set ALLE sæsonens forestillinger”:
Hvis man tror, man har set alt, bør man ringe på Mammutteatrets dørtelefon og tjekke ud, hvad Selskab Kærlighed – Hvor fanden er brugsanvisningen? er for noget. Det er intimt, det er helt sikkert sært, og publikum kommer i spil på en helt ny måde.

Me Lunds festivalprogram

Fredag den 14. juni

Programmet sætter fokus på det kommende teater og kræver, at man kan cykle stærkt gennem byen.

Kl. 10   
Romeo og Julie med 130 teenagere på Betty Nansen Teatret. Jeg har ikke set forestillingen med netop disse spillere, men jeg har set den tidligere, og det er en fest at mærke, hvor vedkommende Shakespeare bliver for publikum, når man ser ham gennem øjne, der ser ham for første gang.
Kl. 13 
Dobbeltmenneske i Huset i Magstræde, skuespilleruddannelse fra Aarhus Teater sætter spot på det dobbeltkønnede menneske. Måske lever vi i virkeligheden i et kønsløst samfund? Kønsdebat i kunstnerisk form - det lyder spændende.
Kl. 16   
Dugfrisk dramatik på Teatret ved Sorte Hest er altid pirrende, fordi man får fornemmelsen af at se verden blive til, hver gang man overværer et manuskript blive opført for første gang som en reading. På denne dag er det Andreas Dawes nye tekst, der løftes op på scenen, og bagefter er der mulighed for at snakke med ham.
18:30  
Reading på Frygt og bæven - et skuespil efter motiver i Søren Kierkegaards værk af samme navn – opføres af Tammi Øst i Jacob Schokkings iscenesættelse. Det kan næsten ikke andet end blive interessant, for tekst, skuespiller og instruktør hører til de bedste, vi har i landet.
Kl. 21  
Hvor er du egentlig grim, når du er liderlig på Aveny-T er rapt og intelligent teater om parforhold og alt, hvad heraf følger. Satirisk, men med en dyb alvor nedenunder.