Cookieregler

Kristian Halken bliver vært for Årets Reumert 2013

13.03.2013

For andet år i træk er der offentligt billetsalg til prisuddelingen. Billetsalget er startet i dag på www.kglteater.dk, på tlf. 33 69 69 69 og i Det Kongelige Teaters Billetcenter. Årets Reumert finder sted søndag d. 5. maj kl. 19.00 i Operaen.

Sidste år blev Årets Reumert flyttet fra Gamle Scene på Kongens Nytorv til Operaen på Holmen. Det var så stor en succes, at Bikubenfonden har besluttet, at landets store teater- og scenekunstpris igen i år skal afholdes i Operaen.

Prisuddeling og højdepunkter fra sæsonen

Det sker søndag d. 5. maj kl. 19.00, hvor spændingen udløses for, hvem der skal hædres med en Reumert i de 14 forskellige kategorier. For ikke at tale om, hvem der i år modtager den fornemme hæderspris og de ti talentpriser, som hvert år er med til at give unge talenter et anerkendende skub i den rigtige retning. 1500 festklædte publikummer i salen og seerne hjemme i stuerne på DRK (transmitteres forskudt samme aften kl. 21:00-23:00) kan desuden glæde sig til at se højdepunkter fra ballettens, operaens og teatrets verden i sæsonen, der er gået. 

Kristian Halken er vært

Kristian Halken indtog sidste år værtsrollen til publikums udelte begejstring, og nu vender han tilbage. Indtil i søndags kunne man opleve ham som Birgitte Nyborgs partikollega Erik Hoffmann i DRs Borgen, og lige nu nyder han også stor succes for sin anmelderroste hovedrollepræstation som Hjalmar Ekdal i Vildanden på Det Kongelige Teater.

Offentligt billetsalg igen i år

Der vil igen i år være billetsalg til publikum. Sidste år blev der for første gang åbnet for almindeligt billetsalg til Årets Reumert, og de ca. 500 billetter blev revet væk. Billetsalget åbner i dag kl. 10.00 på www.kglteater.dk, på tlf. 33 69 69 69 og i Det Kongelige Teaters Billetcenter på Kongens Nytorv. Billetterne koster fra 80 kr. til 350 kr.

Bikubenfonden har besluttet at lade indtægterne fra billetsalget gå ubeskåret til Børnehjælpsdagens kulturelle aktiviteter for børn og unge anbragt uden for hjemmet. Børnehjælpsdagen er en landsdækkende og upolitisk hjælpeorganisation stiftet i 1904. Organisationen arbejder for de 15.000 anbragte børn og unge der enten bor på en døgninstitution eller hos en plejefamilie i Danmark. Børnehjælpsdagen støtter de anbragte børn og unge med særlige oplevelser og events, som blandt andet kan styrke deres selvværd og kompetencer.

Nomineringer offentliggøres live fra jurymøde

Nomineringerne til Årets Reumert 2013 vil i år for første gang blive offentliggjort LIVE via Facebook fra det afgørende nomineringsmøde mandag d. 8. april. Forestillinger, der har haft premiere mellem den 27. marts 2012 og 8. april 2013, kan komme i betragtning til at blive nomineret.

Fakta

Pressekontakt:

Michael Feder, michael@have.dk, mobil: 22 43 49 42
Have Kommunikation
Tlf. 33 25 21 07

Køb billetter på www.kglteater.dk, på tlf. 33 69 69 69 eller i Det Kongelige Teaters Billetcenter på Kgs. Nytorv.

Billetpriser: 80 - 350 kr.