Cookieregler

John Kørner bag ny Årets Reumert-statuette

01.05.2014

Ikke alene får Årets Reumert et helt nyt format i år – prisuddelingen får også en helt ny statuette. John Kørner har skabt statuetten som et indvendigt forsølvet glaskunstværk.

Årets Reumert får i år et helt nyt format, og i den forbindelse har Bikubenfonden taget initiativ til at få skabt en ny statuette, som følger med de fornemme Reumert-priser. Således har Bikubenfonden netop afholdt en lukket konkurrence med fem inviterede kunstnere, som hver skulle komme med et bud på, hvordan den nye statuette skulle tage sig ud.

En enstemmig jury fandt nemt en vinderstatuette. Den er skabt af den danske billedkunstner John Kørner, og statuetten er et mundblæst, flerfarvet kunstværk i glas, der er indvendigt forsølvet. Se den samlede juryoversigt herunder.

En direkte kommentar til scenekunstens væsen

Om hvorfor valget faldt på John Kørners statuette siger direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen, på vegne af dommerpanelet:

”Hver statuette er et unika, hvilket understreger Årets Reumerts hyldest af den individuelle præstation. Kørner har skabt en statuette i en klassisk form, men med et nutidigt udtryk. Kombinationen af det blankt skinnende glas og den glimtende spejleffekt, giver et nærmest futuristisk visuelt spil i materialet. Statuetten fungerer som en direkte kommentar til scenekunstens væsen, som en dynamisk refleksion af verden – både når den holdes som sejrstrofæ ud mod verden, og når den vendes mod prisvinderen selv.”

En æstetisk prydsgenstand

John Kørner udtaler selv følgende om sin vindende statuette:

”Mit bidrag er et forsøg på at forene de smukkeste dyder fra teatret og det performative, og statuetten er i sin klassiske form en sejr, et storslået resultat, en æstetisk prydsgenstand! Den har fået liv gennem det traditionelle håndspejl, som kan ses som et symbol på scenekunstnerens ypperste remedie lige før, vedkommende entrerer scenen.”

Statuetterne vil blive uddelt første gang ved den næste og 16. udgave af Årets Reumert, der finder sted den 22. juni 2014 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. 

De nominerede til Årets Reumert offentliggøres 5. maj

Årets Reumert afvikles i år som en teaterforestilling, der instrueres af Reumert-vinderen Minna Johannesen. Overrækkelsen af Reumert-priserne er integreret i forestillingen og prisvinderne vil som tidligere blive udpeget af Reumert-juryen. Der uddeles som de tidligere år priser i 16 kategorier, samt op til 10 talentpriser.

De nominerede offentliggøres 5. maj live fra det endelige nomineringsmøde via Bikubenfondens profiler på Twitter og Årets Reumerts profil på Facebook.

 

John Kørner

Den danske kunstner John Kørner (f. 1967) arbejder med medier som maleri, grafik, installation, keramik og skulptur og sætter blandt andet fokus på sin samtids problemstillinger. En interesse der bl.a. ses i hans serie War Problems, om de danske faldne soldater i Afghanistan.

I 2010 skabte han efter Kronprinsparrets ønske et stort vægmaleri til udsmykningen af Frederik VIIIs Palæ. Kørner er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1992-98 og er repræsenteret i flere offentlige samlinger, bl.a. Arken, ARoS, Statens Museum for Kunst, Heart, Rubell Family Collection, Miami og Saatchi Collection i London.

Dommerpanel for ny Reumert-statuette

Cecilie Manz, designer, Studio Cecilie Manz
Mads Nørgaard, designer og direktør i MADS NØRGAARD
Christian Have, grundlægger, indehaver af og kreativ direktør for Have Kommunikation
Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden
Mette Marcus, projektchef i Bikubenfonden

Om det nye format

I 2014 vil Bikubenfonden for første gang gennemføre Årets Reumert som en sær-teaterforestilling. Forestillingen bliver skrevet, iscenesat og opført udelukkende med henblik på Årets Reumert 2014 og opføres kun denne ene aften.

Fra og med 2014 vil Bikubenfonden hvert år engagere en af landets førende kreative kræfter til at skabe og sammensætte Årets Reumert-uddelingen. I 2014 bliver det Reumert-modtager i kategorien Årets Instruktør 2013, Minna Johannesson, som instruerer særforestillingen. 

Uddelingen af de 16 priser og 10 talentpriser bliver ikke påvirket af det nye format, men vil fortsat blive besluttet af de 12 fagpersoner i Reumert-juryen.

Følg med på www.aaretsreumert.dk og på Twitter @bikubenfonden og på www.facebook.com/aaretsreumert.