Cookieregler

Bikubenfonden

Bikubenfonden er en uafhængig dansk fond, som fremmer dansk kulturliv og socialt arbejde ved at støtte markante projekter af høj kvalitet.

Årets Reumert

Det er Bikubenfonden, der står bag Årets Reumert - scenekunstens pris. Fonden har indstiftet priserne for at sætte fokus på scenekunst som en vigtig kunstart. Teaterlivet er et af Bikubenfondens hjertebørn, og det har bl.a. udmøntet sig i en samarbejdsaftale med Det Kongelige Teater, Folketeatret, Mungo Park og mange andre gode samarbejder med danske teatre. Bikubenfonden giver desuden løbende produktionsstøtte til mange forestillinger over hele landet inden for alle teatergenrer.

Udstillingsprisen Vision

Med Udstillingsprisen Vision indbyder Bikubenfonden museer, kunsthaller og andre udstillingsaktører til at deltage i konkurrencen om at få realiseret en visionær udstillingsidé, der tager afsæt i billedkunsten og har nutidig relevans. Prisvinderen modtager 3 mio. kr. til realisering af udstillingen. En jury bestående af fagfolk fra relevante brancher vurderer alle indkomne projektforslag i fortrolighed. Læs mere

Kronprinsparrets Priser

Desuden står Bikubenfonden bag Kronprinsparrets Priser. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at hædre og synliggøre en markant, yngre dansk kunstner med internationalt potentiale samt et banebrydende projekt inden for det sociale eller humanitære område. Samt at sætte fokus på to yngre danske kunstnere, som er på vej til at bryde igennem. D.K.H. Kronprinsparret overrækker hvert år Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris på hver 500.000 kr. og to kulturelle Stjernedryspriser på 50.000 kr. Se mere på kronprinsparretspriser.dk.

Læs mere om Bikubenfondens mange aktiviteter og støtteområder på bikubenfonden.dk og følg fonden på facebook.com/bikubenfonden