Cookieregler

Anne Middelboes anbefalinger til festivalen

04.06.2013

Anne Middelboe Christensen, Reumert-jurymedlem og teateranmelder ved Dagbladet Information, kommer her med sine anbefalinger til CPH STAGE - Københavns nye teaterfestival, der byder på et væld af oplevelser i perioden 5. - 16. juni.

Hvilken forestilling vil jeg gense, og hvorfor:
Grænsesyndrom med Bornholms Teater på Republique, den 7. juni kl. 17:30. En højaktuel monolog om flygtningeskæbner, der alle tror på, at de kan krydse grænsen og komme til et bedre liv. Skuespilleren Ernesto Piga Carbone står med sine kufferter og er så oprigtig og beskeden, at det gør ondt.

Hvis du kun skal se én forestilling under festivalen:
Manifest 2083 på CaféTeatret den 5.-7. og 10.-12. juni kl. 21 og den 8. juni kl. 15. Fordi du bør unde dig selv at se den forestilling, som så mange har haft en mening om, men som kun relativt få har set. For desværre er Christian Lollikes stykke om Breiviks manifest ikke blevet irrelevant siden premieren.

Hvor skal du starte? – hvis du ikke har været i teatret før?
Peter og Elgen på Grob, den 13. juni kl. 16. Denne dag bydes der godt nok kun på stykket som en ’reading’, hvor skuespillerne siger teksten uden scenografi – og antageligt uden at kysse og sparke. Men Thomas Levins skilsmissekomedie har så sjove replikker, at den må være den perfekte intro til skuespil.

Festivalens Overraskelse:
Guldfuglen på Hofteatret i Teatermuseet, den 7. juni kl. 19:30 og den 8. juni kl. 17. Skuespilleren Linnea Voss har forelsket sig hovedkulds i Guldalderens største danske skuespillerinde. Men når hun virkelig ind i Fru Heibergs splittede psyke? Fanger hun erotikken? Jeg vil meget gerne lade mig overraske!

Arrangement:
Gravøl med Mammutteatret, den 7. juni kl. 22. Mammutteatrets skuespillere er kamikazekunstnere, der her kaster sig ud i en times interaktion med tilskuerne om en gravøl. Det lyder ret uimodståeligt, ikke mindst fordi Maria Kjærgaard-Sunesen er instruktøren, der skænker op.

Ung og på Uni:
Gud taler ud på Husets Teater, den 6. juni kl. 21:30, 7. juni kl. 17 og 20 og den 8. juni kl. 15. Mads Wille er så frygtindgydende morsom som både den underkuede søn og den alkoholikersadistiske far, at denne Blendstrup-monolog vil minde dig om, at noget er værre end bachelorprojektet. Og sjovere.

”Teater, nej det er sgu ikke lige mig”:
Slutspil på Teatret ved Sorte Hest, den 11.-14. juni kl. 20 og den 15. juni kl. 17. Hvis du ikke føler dig hjemme i teatret, så prøv Beckett. Her er ingen mening med galskaben. Til gengæld spiller Søren Spanning og Thomas Mørk røven ud af bukserne lige foran dig. Nej, du ikke er i biffen! De er sgu’ levende!

Det grå guld på tur:
Digging Up Shakespeare, Why Not Theatre på Underkanten, Huset i Magstræde, den 5.-8. juni kl. 17 og 19:30 og 9. juni kl. 11 og 14. Instruktøren Barry McKenna har et herligt korporligt greb på Shakespeare, og hans performere har det smukkeste engelsk. Så grib ’the real words’. OBS! Kræver stærke lattermuskler…

"Yes, det er festival, og vi har skaffet babysitter":
Forum Humanum, Kitt Johnson X-Act i Dansehallerne, den 8.-9. og 15.-16. juni kl. 17 og den 11.-14.juni kl. 20. Drop det realistiske teater, der minder jer om tv’et derhjemme. Tag i stedet til dans hos Kitt Johnson, der altid pirker til tilskuerens underbevidsthed, så både kroppen og verden føles lidt vildere.

”Jamen, jeg HAR da set ALLE sæsonens forestillinger”:
DESH, den 5. og 6. juni kl. 19:30 på Skuespilhuset. Den indisk-engelske danser Akram Khan har virkelig en globalkrop – med machomuskler og blide arme. Han holder sine tilskuere tryllebundet med et næsten filosofisk åndedræt. Som om han kan smitte med sin livsglæde bare ved at dreje albuen eller bøje knæet.

Anne Middelboe Christensens festivalprogram

Onsdag 5. juni:
Kl. 17:00     Digging Up Shakespeare, Huset i Magstræde
Kl. 19:30    DESH, Akram Khan, Skuespilhuset
Kl. 21:00    Manifest 2083, CaféTeatret
Kl. 23:00    Arternes Oprindelse, Husets Teater på Halmtorvet

Onsdag 12. juni:
Kl. 12:00    Blixen Unplugged, Grob
Kl. 17:00    Mod Stand, Huset i Magstræde
Kl. 20:00    Sorgen er knap begyndt endnu, Posthusteatret    
Kl. 21:00    Festival for Ny Dansk Dramatik, Husets Teater på Halmtorvet
Kl. 23:00    Afterparty på Husets Teater på Halmtorvet