Cookieregler

Årets Reumert hele året rundt

03.04.2013

Nu er Årets Reumert ikke længere blot en prisuddeling. Bikubenfonden lancerer Reumert-saloner, ny hjemmeside med blog og Facebook-tiltag for at fastholde interessen for scenekunst hele året.

Landets store samlende scenekunstpris Årets Reumert har siden 1998 fundet sted én gang om året. Her hyldes den samlede palet inden for dansk scenekunst inkl. teater, ballet, opera, musikteater og performance. Nu har Bikubenfonden iværksat flere nye tiltag med ønsket om at få Årets Reumert til at leve hele året. Målet er at etablere en større bevidsthed om scenekunstens betydning og at tiltrække både fagfolk og et bredere teaterinteresseret publikum.

Debataftener

Bikubenfonden har bl.a. taget initiativ til at afholde en række Reumert-saloner i løbet af året, hvor man vil fokusere indholdsmæssigt på at skabe en aktuel og samfundsrelevant teaterdebat. Til Reumert-salonerne vil fagfolk, herunder medlemmer af Reumert-juryen, stille op til debataftener med skiftende temaer. I forløb på omkring en times varighed vil teaterkyndige med forskelligt udgangspunkt gå i dialog med hinanden. Salonerne skal afholdes ud over året for at strække den interesse for teater som Årets Reumert-uddelingen plejer at skabe. De første saloner ser dagens lys under afholdelsen af den nye store teaterfestival i København, CPH: STAGE, som finder sted 5.-16. juni i år.

Ny hjemmeside

Bikubenfonden har netop lanceret et helt nyt brugervenligt website for Årets Reumert på www.aaretsreumert.dk. Her finder man bl.a. en søgbar oversigt over alle tidligere års Reumert-vindere, en lang række flotte fotos og - som noget helt nyt - en blog, der skal fungere som platform for debat om aktuelle teateremner. Her vil teaterfolk lufte deres holdninger og komme med indlæg, som forhåbentlig kan være med til at fodre og stimulere den generelle teaterdebat i offentligheden.

Følg nomineringerne LIVE

Som noget helt nyt har Bikubenfonden i år også besluttet, at nomineringerne til årets priser kan følges LIVE på Facebook. Indtil i år er nomineringerne blevet offentliggjort 1-2 dage efter Reumert-juryens nomineringsmøde, men pga. den altid store interesse omkring nomineringerne, bliver det i år muligt at følge nomineringerne LIVE på www.facebook.com/aaretsreumert på mandag kl. 9.00-12.00. Følg også Facebook-siden for at deltage i konkurrencen om to billetter til Reumert-showet.

Kontakt

Pressekontakt Direktør i Have Kommunikation Michael Feder Tlf. 22434942