Cookieregler

Årets Reumert

Årets Reumert er hele Danmarks scenekunstpris, som blev indstiftet og uddelt første gang i 1998 af Bikubenfonden.

Formålet med Årets Reumert-priserne er at sætte fokus på den levende scenekunst - både for at hædre nogle af vores største kunstnere og for at stimulere interessen for det levende teater.

Teatrets verden er mangfoldig, og Årets Reumert priserne afspejler dette ved, at der hvert år uddeles priser i forskellige kategorier. Der er priser, som hædrer ensemblet for en fælles præstation, og der er priser til enkeltpersoner; skuespillere, dansere, sangere, instruktører, dramatikere og scenografer samt talentpriser.

I alle kategorier forholder man sig specifikt til årets premierer på de danske scener - lige bortset fra Årets Hæderspris (tidligere kaldet Bikubens Hæderspris), som gives til en kunstner, der gennem en årrække har spillet en stor rolle for dansk scenekunst. Vedkommende har i en årrække inspireret publikum og kolleger og er nyskabende i sine fortolkninger.

Med hver Årets Reumert-pris følger en unik glasstatuette af kunstneren John Kørner.

Reumert-saloner sætter scenekunsten til debat

Bikubenfonden arrangerer årligt en række Reumert-saloner i samarbejde med teatre i hele landet. 

Salonerne er en del af Bikubenfondens ønske om at få Årets Reumert til at leve hele året.  

Målet er at skabe en aktuel og samfundsrelevant debat om scenekunstens betydning blandt såvel fagfolk som et bredere teaterinteresseret publikum. 

Årets Reumert 2018

Årets Reumert 2018 finder sted lørdag den 9. juni i Skuespilhuset. Forestillinger der har premiere i perioden 19. april 2017 - 24. april 2018 kan komme i betragtning til at blive nomineret til en Årets Reumert 2018.

Nominerede til Årets Reumert 2018 offentliggøres ved jurymøde den 30. april 2018.