Cookieregler

Årets Hæderspris 2017

Instruktør Kaspar Rostrup

Få kan som du tale om kunstens ret.

Den indre virkelighed er, ifølge dig selv, ”lige så sand som den ydre, alene af den grund, at den er i min fantasi og mine tanker.”

Med en selvfølgelig kontakt til kunstens evighed kan du referere helt tilbage til oldtidens oprindelige teaterformer – ikke fordi du var der selv, men fordi du som fuldblods teatermenneske har kontakt til hele teaterhistorien. Og teaterhistorie – det kan du i øvrigt selv være.

For du har sikret dig en plads i den med dine fejende flotte totalteaterforestillinger, som omtrent revolutionerede dansk teater i begyndelsen af 1970erne. Du ville være midt blandt publikum. Ud med plyssæderne, ud på gulvet med tilskuer, ind med fantasien og det store ”tag-selv-bord”, som teatret er for dig.

Niels Klims forunderlige rejse, Faust, Kristihimmelfartsfesten. Alle sammen på det Gladsaxe Teater, du i flere omgange kæmpede hårdt for som teaterchef. Men du er ikke bare en feltherre og troppefører. Du er også personinstruktionens enestående inspirerende mester, senest bl.a. med Glasmenageriet på Folketeatret.

Teatret er nemlig, har du sagt, ”en søgen i mennesket, en udforskning af dybder og hemmeligheder, man aldrig bliver færdig med.«

Hvor har du lavet meget i dine 50 år på teatret. Altid i bevægelse, stadig på vej. Altid venlig, altid konstruktiv. En stor, kærlig og beåndet indsats, der har skabt respekt om dig, og som vi nu siger dig tak for - med forvisning om, at der er mere i vente.

Kriterier